Spotkania Otwartej Kuchni to gotowanie, pieczenie i smakowanie dla każdego.
Młodsi uczestnicy (nawet Ci bardzo mali) będą mogli się pobrudzić i manualnie rozwijać - kroić, mięsić, ugniatać, a przy okazji - uczestnicząc we wspólnym przyrządzaniu potraw - oswoić nowe smaki, spróbować tego, w czego przygotowaniu sami brali udział i pokochać (mamy nadzieję!) to, co dotąd omijali z daleka. Dla dorosłych i seniorów będzie to możliwość poznania nowych przepisów, poszerzania swoich horyzontów kulinarnych, a również dostosowania swojej diety do potrzeb własnego organizmu - wiadome jest, że jedzenie jest podstawą zdrowia, a większość chorób zaczyna się na talerzu. Dowiecie się jak profilaktycznie zadbać o siebie, ale i jak wspomóc swój organizm, gdy choroba już się pojawi.
Warsztaty mają na celu promowanie dobrych nawyków żywieniowych, oswajanie najmłodszych z różnorodnością smaków, proponowanie korzystnych zmian w naszej domowej kuchni i ubogacenie codziennej diety. Wspólne gotowanie to wspólne biesiadowanie, poznawanie świata (czerpiemy z kuchni różnych kultur), czy też rozwijanie talentów kulinarnych - po prostu świetne spędzanie czasu razem. Zapraszamy zarówno do indywidualnego udziału jak i całe rodziny.
Warsztaty prowadzi dietetyczka, pani Anna Patrzałek.